María Lozano Estívalis. Vocal Consell Rector de la CVMC

Maria Lozano Estivalis. És doctora en Ciències de la Comunicació (Universitat Autònoma de Barcelona) i llicenciada en Periodisme (Universitat Politècnica de València – CEU), Maria Lozano Estivalis (Xirivella, l’Horta Sud, 1970) treballa en el Departament de Pedagogia de la Universitat Jaume I de Castelló com a professora d’Educació i Comunicació. Pertany al grup d’investigació Millora Educativa i Ciutadania Crítica (Meicri) i en l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (Iudesp). Va ser professora de Teoria, Sociologia i Pedagogia de la Comunicació en la Universitat Cardenal Herrera de València (1994-2011).

Juntament amb més d’una cinquantena d’investigadores i investigadors de l’estat espanyol ha participat en un projecte interuniversitari d’R+D+i sobre competències mediàtiques. Col·labora en diferents fòrums acadèmics i ciutadans i està implicada en la dinamització d’investigacions i pràctiques culturals que vinculen la comunicació i l’educació.

Com a columnista ha desenvolupat una àmplia labor de divulgació en diferents mitjans de comunicació generalistes i especialitzats en l’àmbit educatiu. Va formar part de la comissió coordinadora del col·lectiu Entrelínies, Xarxa d’Educació i Comunicació (València, 1999-2003).

Va ser consellera de l’Alt Consell Consultiu de radiodifusió, televisió i altres mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana, i a hores d’ara coordina la Comissió de seguiment del Llibre d’estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.