Política de Cookies

POLÍTICA DE GALETES DE WWW.CVMC.ES

QUÈ SÓN LES GALETES?

Les galetes (o cookies) són fitxers menuts que s’instal·len en el disc dur o en el navegador de l’ordinador, en la tauleta, en el telèfon intel·ligent o en un dispositiu equivalent amb funcions de navegació a través d’internet i que ajuden, entre altres funcions, a:

 • Personalitzar els serveis del titular del web.
 • Facilitar la navegació i l’ús de la pàgina web.
 • Obtindre informació agregada dels visitants del web.
 • Possibilitar la reproducció i la visualització de continguts multimèdia.
 • Permetre elements d’interacció entre l’usuari i la pàgina web.
 • Habilitar ferramentes de seguretat.

DEFINICIONS UTILITZADES EN AQUESTA POLÍTICA DE GALETES

 • Ús del web: pot definir-se com a l’experiència que té un usuari quan navega, utilitza i interactua en una pàgina web.
 • Informació agregada: informació no nominal, típicament numèrica, que s’usa amb l’objectiu de proporcionar informació estadística.
 • Equip terminal: equip (ordinador, telèfon intel·ligent, tauleta, etc.) de l’usuari que navega per internet.
 • Editor: responsable o titular de la pàgina web.
 • Tercer: entitat externa, col·laboradora, prestadora de serveis o relacionada amb l’editor, que intervé en la gestió d’algunes galetes.
 • Responsable de la galeta: l’editor, responsable, titular de la pàgina web o, fins i tot, el tercer en alguns casos.
 • Hàbits de navegació: tendències que mostra l’usuari quan navega a través d’una pàgina web com ara, per exemple, la durada de la visita del web, les parts i seccions més freqüents que hi visita, l’origen i destinació de la visita, etc.

QUIN TIPUS DE GALETES HI HA?

Segons l’entitat que les gestiona:

Galetes pròpies: són les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat per l’editor mateix i des del qual es presta el servei sol·licitat per l’usuari.

Galetes de tercers: són les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o des d’un domini que no és gestionat per l’editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.

Segons el termini de temps que es mantenen activades en l’equip terminal:

Galetes de sessió: són un tipus de galetes per a compilar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a una pàgina web.

Galetes persistents: són un tipus de galetes en què les dades segueixen emmagatzemades en el terminal i són accessibles i tractables pel responsable de la galeta durant un període de temps definit, que pot allargar-se des d’uns minuts fins a uns quants anys.

Segons la finalitat amb què són tractades les dades obtingudes a través de les galetes:

Galetes tècniques: permeten a l’usuari la navegació a través d’una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les opcions o serveis diferents que oferisca, com ara controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a informes d’accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, dur a terme el procés de la compra d’una comanda, fer la sol·licitud d’inscripció o de participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o de so, o per compartir mitjançant les xarxes socials.

Galetes de personalització: permeten a l’usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en funció d’una sèrie de criteris del seu terminal, com ara per exemple l’idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix al servei, la configuració regional des d’on hi accedeix, etc.

Galetes d’anàlisi: permeten al responsable de les galetes el seguiment i l’anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculats. La informació recollida a través d’aquest tipus de galetes s’usa en la medició de l’activitat dels webs, aplicació o plataforma, i per a l’elaboració de perfils de navegació dels usuaris d’aquests llocs, amb el propòsit d’inserir millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que en fan els usuaris del servei.

Galetes publicitàries: permeten la gestió, dels espais publicitaris que l’editor haja inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual presta el servei sol·licitat i en funció de criteris com ara el contingut editat o la freqüència en què es mostren els anuncis.

Galetes de publicitat conductual: permeten la gestió, dels espais publicitaris que l’editor haja inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual presta el servei sol·licitat. Aquestes galetes emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l’observació continuada dels hàbits de navegació, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic d’usuari i programar publicitat en funció d’aquest perfil.

COM DESACTIVAR LES GALETES?

El bloqueig o desactivació de totes les galetes ajuda a protegir la privacitat, però també pot reduir l’experiència en alguns llocs web, així com limitar funcionalitats o, fins i tot, afectar la navegació correcta o la utilització d’alguns dels serveis. Si voleu saber com desactivar les galetes des dels navegadors més populars, podeu consultar els tutorials següents:

Si teniu cap pregunta o dubte pel que fa a aquesta política de galetes, adreceu-vos a contacte@cvmc.es.

Per a consultar la informació completa sobre la normativa aplicable en matèria de galetes, cliqueu ací.

Legislació aplicable.