El Consell Rector aprova l’emissió de programes religiosos en À Punt

des. 17, 2021
622 Views
  • El Consell de la Ciutadania presenta l’informe del primer semestre de 2021 que recull les principals activitats de l’òrgan

Burjassot, 16 de desembre del 2021. El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha rebut hui l’informe sobre els oficis religiosos en À Punt com un cas particular  del dret d’accés als mitjans de comunicació dels grups socials i polítics significatius del Consell de la Ciutadania, òrgan assessor en matèria de continguts. Aquest informe s’ha centrat en la retransmissions de les misses en la televisió pública valenciana.

En rebre l’informe, el Consell Rector ha acordat reprendre la retransmissió de les misses els diumenges, així com l’emissió de programes religiosos a partir del 2022. Les retransmissions de l’ofici religiós els diumenges s’iniciaren en la televisió d’À Punt a partir del confinament, al març del 2020. L’acord del Consell Rector en aquest moment va ser que s’emetrien fins que duraren les restriccions d’aforament a les esglésies. El mes d’octubre s’alçaren les restriccions i, com s’havia acordat, es donaren per finalitzades les retransmissions de les misses.

Hui el Consell Rector ha valorat tant l’informe del Consell de la Ciutadania com les peticions que ha rebut aquest òrgan en relació amb la continuïtat de la retransmissions dels oficis religiosos.

D’altra banda, la presidenta del Consell de la Ciutadania, Julia Sevilla, ha presentat també l’informe sobre els continguts del primer semestre de l’any 2021 d’À Punt Mèdia al Consell Rector. L’any ha tornat a estar condicionat per la pandèmia i la crisi que se n’ha derivat.

En la presentació, Julia Sevilla, presidenta del Consell, ha fet referència a la situació per què encara travessem i que es veu reflectida en l’informe mateix, i ha assenyalat: “Les restriccions derivades de la pandèmia no han sigut impediment perquè el Consell de la Ciutadania haja treballat en la línia de consolidar la seua posició dins de l’organigrama d’À Punt Mèdia”.

A més, Julia Sevilla ha remarcat que l’informe recull les tasques que s’han dut a terme sobre els tres temes fonamentals en els quals ha treballat el Consell de la Ciutadania. La col·laboració amb la Direcció General per a la creació d’un projecte formatiu sobre diversitat i inclusió dirigit al personal de l’ens, les reunions de preparació de l’informe sobre el dret d’accés als mitjans de comunicació públics valencians i en tercer lloc, l’articulació amb el Consell d’Informatius d’À Punt d’un sistema de col·laboració i intercanvi d’informació per a unir esforços en la tasca comuna de millorar el servei que presta la televisió pública valenciana.

L’informe conté, a més, un repàs del que ha sigut l’activitat durant el primer semestre d’aquest 2021 i tracta les principals actuacions del Consell durant l’any (reunions i actes en els quals s’ha participat des del Consell) i la gestió de les queixes i dels suggeriments.

Enllaç per accedir a l’informe semestral de 2021 complet.

Pots estar interessat

La 70a edició del Festival de Cine de Sant Sebastià acull 22 produccions cinematogràfiques de FORTA
Premsa
18 views
Premsa
18 views

La 70a edició del Festival de Cine de Sant Sebastià acull 22 produccions cinematogràfiques de FORTA

Comunicació CVMC - set. 23, 2022

[vc_row][vc_column][vc_column_text] El Festival de Cine de Sant Sebastià és l'escenari de la Junta General de FORTA L'entitat es reuneix a Sant Sebastià i dona així el seu…

Resolució de la publicació de la puntuació provisional borsa SAMC (Productor/a informatius/programes)
Selecció de Personal
57 views
Selecció de Personal
57 views

Resolució de la publicació de la puntuació provisional borsa SAMC (Productor/a informatius/programes)

Comunicació CVMC - set. 21, 2022

La comissió ha valorat la documentació presentada i es publica la puntuació provisional de la borsa de Productor/a informatius/programes. S'obre un termini de cinc dies hàbils per a presentar al·legacions en horari de 9 a 14 hores.

El Consell de la Ciutadania es reunix amb el Síndic de Greuges a Alacant
Premsa
38 views
Premsa
38 views

El Consell de la Ciutadania es reunix amb el Síndic de Greuges a Alacant

Comunicació CVMC - set. 20, 2022

L’òrgan, encarregat d’exercir la defensa de l’audiència entre altres tasques, visita també la delegació d’À Punt Mèdia.

Més d'aquesta categoria