El Consell Rector aprova la segona edició del ‘Llibre d’estil’ de la CVMC

Ene 31, 2020
193 Views

Burjassot, 31 de gener de 2020. El Consell Rector ha aprovat de manera provisional la segona edició del Llibre d’estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Ara, el document s’enviarà a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) que haurà revisar-lo i emetre un informe abans de la seua publicació.

El Llibre d’estil consta de dues parts: una de lingüística i una altra dedicada a les bones pràctiques periodístiques i al tractament informatiu d’alguns temes que s’han d’abordar amb especial atenció, com ara la igualtat de gènere, la violència masclista o els menors.

Les novetats en aquesta segona edició es troben en aquesta segona part i són fruit del treball de la Comissió de seguiment del Llibre d’estil, de les aportacions del Consell Rector i del Consell de la Ciutadania.

Entre les qüestions que s’hi han incorporat hi ha la inclusió del terme adolescència, en els apartats on abans només es parlava d’infància i joventut. De la mateixa manera s’hi han afegit algunes recomanacions per a aprofundir en l’ús d’un llenguatge inclusiu dels mitjans de comunicació públics.

També s’hi ha inclòs un apartat amb recomanacions per al tractament informatiu dels ventres de lloguer i s’hi han desenvolupat els punts dedicats al VIH, el suïcidi i la manera d’informar d’una manera responsable d’aquests temes, atenent a la capacitat d’influència en l’opinió pública dels mitjans de comunicació.

Així mateix, s’hi han ampliat els recursos bibliogràfics al final del Llibre d’estil, incorporant-hi una guia de bones pràctiques per al tractament informatiu de persones desaparegudes i diferents documents sobre el llenguatge no sexista als mitjans de comunicació.

El Llibre d’estil és una guia per als treballadors i treballadores d’À Punt en què s’estableixen tot un seguit de pautes susceptibles d’ampliacions i millores constants.

Puedes estar interesado

La CVMC i la SAMC presentan el  Primer Plan de Igualdad a las trabajadoras y trabajadores
Prensa
3 views
Prensa
3 views

La CVMC i la SAMC presentan el Primer Plan de Igualdad a las trabajadoras y trabajadores

Comunicació CVMC - Feb 28, 2020

Hoy se ha presentado el Primer Plan de Igualdad de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) y la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), en un acto de carácter interno que se ha celebrado en el salón de actos del Centre de Producció de Programes a Burjassot. Al acto han asistido, además de la plantilla, el Consell Rector, el Consell d’Informatius i Julia Sevilla i José Reig, presidenta i miembro del Consell de la Ciutadania.

El Consell Rector aprova per unanimitat  el Pla de Igualtat de la CVMC
Prensa
93 views
Prensa
93 views

El Consell Rector aprova per unanimitat el Pla de Igualtat de la CVMC

Comunicació CVMC - Feb 14, 2020

El Consell Rector ha aprovat per unanimitat hui el Pla d’Igualtat, per als anys 2020 al 2023, de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC)

El Consell Rector propone a Alfred Costa como nuevo Director General de À Punt
Prensa
84 views
Prensa
84 views

El Consell Rector propone a Alfred Costa como nuevo Director General de À Punt

Comunicació CVMC - Feb 05, 2020

El pleno del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha decidido proponer a Alfred Costa como nuevo Director General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC).

Más de esta categoría