El Consell Rector aprova la segona edició del ‘Llibre d’estil’ de la CVMC

Ene 31, 2020
459 Views

Burjassot, 31 de gener de 2020. El Consell Rector ha aprovat de manera provisional la segona edició del Llibre d’estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Ara, el document s’enviarà a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) que haurà revisar-lo i emetre un informe abans de la seua publicació.

El Llibre d’estil consta de dues parts: una de lingüística i una altra dedicada a les bones pràctiques periodístiques i al tractament informatiu d’alguns temes que s’han d’abordar amb especial atenció, com ara la igualtat de gènere, la violència masclista o els menors.

Les novetats en aquesta segona edició es troben en aquesta segona part i són fruit del treball de la Comissió de seguiment del Llibre d’estil, de les aportacions del Consell Rector i del Consell de la Ciutadania.

Entre les qüestions que s’hi han incorporat hi ha la inclusió del terme adolescència, en els apartats on abans només es parlava d’infància i joventut. De la mateixa manera s’hi han afegit algunes recomanacions per a aprofundir en l’ús d’un llenguatge inclusiu dels mitjans de comunicació públics.

També s’hi ha inclòs un apartat amb recomanacions per al tractament informatiu dels ventres de lloguer i s’hi han desenvolupat els punts dedicats al VIH, el suïcidi i la manera d’informar d’una manera responsable d’aquests temes, atenent a la capacitat d’influència en l’opinió pública dels mitjans de comunicació.

Així mateix, s’hi han ampliat els recursos bibliogràfics al final del Llibre d’estil, incorporant-hi una guia de bones pràctiques per al tractament informatiu de persones desaparegudes i diferents documents sobre el llenguatge no sexista als mitjans de comunicació.

El Llibre d’estil és una guia per als treballadors i treballadores d’À Punt en què s’estableixen tot un seguit de pautes susceptibles d’ampliacions i millores constants.

Puedes estar interesado

El Consejo de Informativos presenta el primer informe semestral al Consejo Rector
Prensa
12 views
Prensa
12 views

El Consejo de Informativos presenta el primer informe semestral al Consejo Rector

Comunicació CVMC - Jul 03, 2020

El Consejo de Informativo ha presentado hoy al Consejo Rector su primero informe semestral, en cumplimiento de aquello que establece el Reglamento que regula este órgano, encargado de velar por la independencia de los profesionales de la información en los medios públicos valencianos.

Convocatoria para la constitución de una bolsa de trabajo de meteorólogo/a  en la SAMC
Selección de Personal
53 views
Selección de Personal
53 views

Convocatoria para la constitución de una bolsa de trabajo de meteorólogo/a en la SAMC

Comunicació CVMC - Jun 30, 2020

RESOLUCIÓN de 22 de junio de 2020, del presidente del Consejo Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, por la cual se hacen públicas las bases aprobadas por el Consejo Rector para la constitución de la bolsa de trabajo temporal para la contratación laboral temporal en la categoría de meteorólogo o meteoróloga en la Societat Anònima dels Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana y se hace pública la convocatoria

Resolución lista provisional autobaremación SAMC (Jefe/a Gabinete Técnico)
Selección de Personal
55 views
Selección de Personal
55 views

Resolución lista provisional autobaremación SAMC (Jefe/a Gabinete Técnico)

Comunicació CVMC - Jun 29, 2020

RESOLUCIÓN de 29 de junio de 2020, del director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, por la que se da publicidad a la relación provisional de les persones admitidas y excluidas en la bolsa de trabajo convocada por Resolución de 11 de junio de 2020 (jefe/a del Gabinete Técnico), ordenada de acuerdo con la autobaremación.

Más de esta categoría