Primera Jornada La dona mira. Mira la dona

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i À Punt Mèdia organitzen la Primera Jornada LA DONA MIRA. MIRA LA DONA: Creació, producció i representació audiovisual

La convocatòria té com a objectiu posar de relleu l’aposta de la plataforma de mitjans de comunicació públics en reconéixer i visibilitzar les dones com a subjecte de creació artística, intel·lectual i cultural en un sentit ampli, així com a la necessitat de pluralitzar les representacions audiovisuals sobre les dones valencianes.

Al mateix temps, la CVMC, a través d’À Punt Mèdia, es proposa incorporar a l’espai públic de comunicació valencià la diversitat de mirades i veus de la societat valenciana i fomentar la interlocució dels mitjans públics valencians amb persones i entitats compromeses amb el principi d’igualtat.

En l’acte es lliuraran el premis del certamen audiovisual LA DONA MIRA. MIRA LA DONA que  atorgà el jurat presidit per Raquel Piqueras, membre del Consell Rector de la CVMC, MªJosé Gàmez, Catedràtica d’Universitat en la UJI, Mentxu Segura i Begoña Siles

Programa

10:00 h – Obrim espais. Inauguren la Jornada Enrique Soriano, president de la CVMC, i Empar Marco, directora general d’À Punt Mèdia

10.15 h – Paraula de dona. Col·loqui amb la cineasta Cecilia Bartolomé, conduit per Begoña Siles, professora d’Analisi Narrativa de la Universitat CEU-Cardenal Herrera. Presenta Mar Iglesias, periodista i vicepresidenta del Consell Rector de la CVMC.

11:30 h – Pausa

12-13.30 h – Entre totes. Taula rodona moderada per Mentxu Segura, representant de CIMA, Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals.

  •  Paloma Mora, productora audiovisual
  •  Ana Ramón Rubio, directora i guionista
  •  Concepción Cascajosa, professora titular de Comunicació Audiovisual, Universitat Carlos III

13:30 h – Lliurament del premi “La dona mira. Mira la dona”.

L’entrada a la Jornada LA DONA MIRA. MIRA LA DONA és oberta i gratuïta. Si vols rebre un certificat que acredite la teua assistència a la jornada cal que emplenes el formulari en línia de la pàgina d’inscripcions.  El periode d’inscripcions es tancarà dijous 28 de febrer.

Si vols proposar temes i fer suggeriments abans de la jornada sobre les accions necessàries per a garantir la igualtat efectiva entre dones i homes, i per incorporar la perspectiva de gènere en tots els processos de creació, producció i representació audiovisual, pots fer-ho contestant de forma anònima a les preguntes del qüestionari.

Les aportacions es resumiran i es compartiran a la taula rodona Entre totes.