Saluda de la Presidència de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació

El llibre d’estil de la corporació valenciana de mitjans de comunicació és una eina viva que requereix una actualització constant en consonància amb la realitat que ens envolta. Han passat ja quatre anys des que se’n va elaborar la primera edició i ha arribat el moment de mostrar el treball constant que la Comissió de Seguiment del Llibre d’Estil ha dut a terme al llarg d’aquest temps.

El fruit d’aquesta tasca incessant és la segona edició del Llibre d’estil que presentem ara, revisada i ampliada. El Consell de la Ciutadania, com a òrgan transmissor de les qüestions i demandes de la societat, ha col·laborat amb les seues aportacions per a millorar les recomanacions per al tractament que es fa de les minories i de les víctimes de la violència, o per a l’ús del llenguatge no sexista en els mitjans públics, entre altres aspectes importants.

Les i els professionals encarregats dels continguts disposen amb aquest Llibre d’estil d’una guia tant per a l’exercici del periodisme rigorós i de qualitat com per a contribuir a la normativització i normalització del valencià.

Aquesta segona edició manté l’estructura de la primera, amb dues parts diferenciades. En la primera s’exposen la deontologia i els principis fonamentals que han de regir l’exercici del periodisme ètic, així com pautes per a la pràctica del periodisme. La segona ofereix el model de llengua estàndard que s’ha d’emprar en els mitjans de la cvmc, amb l’objectiu d’impulsar de manera decidida el procés de normalització de la nostra llengua.

Com en la primera edició, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua n’ha fet la revisió final, tal com preveu la llei de creació de la Corporació.

Esperem i confiem que aquest Llibre d’estil serà útil, no sols per al conjunt de la plantilla de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació i les productores audiovisuals que treballen per a À Punt, sinó també per a tots els col·lectius que treballen en comunicació, periodisme, ensenyament i per a la societat en general.

Mar Iglesias

Presidenta en funcions de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació