La Societat llança la primera convocatòria per a desenvolupar projectes de sèries de ficció

jul. 06, 2017
2589 Views

La Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SMC) llança la primera  convocatòria per al desenvolupament dels projectes de sèries de ficció següents: ficció juvenil musical, sèrie de ficció de caràcter social,  sèrie de ficció de gènere i  websèrie.

Així ho ha anunciat avui la directora de la Societat, Empar Marco, en una reunió amb representants de les associacions de productors AVAPI, PAV i AVANT. Les sèries de ficció són productes estratègics per la Societat i per al sector audiovisual. La Societat realitzarà una inversió prèvia en aquests projectes per tal d’aconseguir ficcions de major qualitat i que puguen tindre una major garantia d’èxit. Les grans cadenes nacionals i internacionals ja aposten per este tipus de desenvolupaments, ja que suposa una manera de minimitzar riscos en produccions que necessiten una inversió molt elevada. Com a exemple, en EEUU es produeix 1 de cada 10 projectes que es treballen en fase de desenvolupament. En Alemània, en són 1 de cada 3.

Una vegada publicada la convocatòria, les productores tindran un mes per a presentar les seues propostes a desenvolupar. La Societat elegirà entre tot el material rebut els projectes de sèries de ficció que considere de més qualitat i més ajustades a les necessitats de la cadena. El següent pas serà la signatura amb les productores de contractes de desenvolupament per un import de 15.000 euros, a excepció del desenvolupament de websèries, que serà de 3.000 euros. Estos contractes ja inclouran l’escriptura dels primers guions de les sèries de ficció seleccionades, sempre amb la col·laboració de la Societat. Finalment, i en acabar els processos de desenvolupament, la Societat seleccionarà els projectes que finalment passaran a produir-se.

Durant la reunió, Marco també ha explicat que, amb la intenció de dinamitzar el sector audiovisual i donar difusió a les produccions audiovisuals valencianes que es van vore afectades pel tancament de l’antiga RTVV a finals de 2013, invertirà vora 1.500.000 d’euros per adquirir els drets d’antena de les produccions subvencionades per Culturarts-IVAC els anys 2014, 2105 i 2016.

La inversió es destinarà a la compra de llargmetratges de ficció, llargmetratges documentals, llargmetratges d’animació, sèries documentals, curtmetratges de ficció, curtmetratges documentals i curtmetratges d’animació. La Societat establirà unes tarifes tancades segons els distints formats audiovisuals i l’any en què van ser subvencionades les produccions.

Totes les productores que tinguen un projecte subvencionat per Culturats-IVAC els anys 2014, 2015 i 2016 s’han de posar en contacte amb la Societat per formalitzar la compra. El contacte s’ha de fer per correu electrònic a l’adreça continguts@cvmc.es. Paral·lelament, s’està treballant amb Culturats-IVAC per establir un pla estratègic per a les produccions de 2017, 2018 i 2019.

D’altra banda, s’ha explicat el procediment de selecció i contractació de produccions en règim de producció associada de la Societat. Aquest procediment naix de la clara voluntat de la nova televisió valenciana d’establir mecanismes de transparència en els procediments de selecció i contractació de continguts en règim de producció associada.

El procediment es farà públic i es penjarà a la web demà divendres per tal que puga ser consultat i descarregat per totes aquelles persones i empreses interessades. Cal destacar que el procediment estableix un procés garantista per a la contractació de continguts. En una primera fase, una comissió de professionals del departament de continguts, anomenats per la direcció general, analitzarà els projectes per als distints mitjans (ràdio, televisió i plataforma digital) i elevarà les propostes per a la selecció de programes. En una segona fase, una comissió de contractació estudiarà les propostes i tindrà la decisió última sobre la compra d’un contingut. A més a més, en breu s’obrirà una finestra única per a la presentació de propostes de continguts. Aquesta finestra estarà permanentment oberta per tal que les empreses puguen, en qualsevol moment, presentar projectes. Per l’arrancada d’esta finestra única, la Societat rebrà a les productores del sector interessades en presentar projectes, amb la finalitat d’establir una relació més directa amb els professionals de l’audiovisual.

En el procediment es defineixen els objectius de la xarxa de mitjans de la Societat, com projectar i difondre la llengua i la cultura pròpies, crear un món referencial propi per al públic infantil, promoure programes de participació social o donar visibilitat a les dones en els mitjans, entre d’altres. També s’inclouen els criteris de selecció dels continguts, que totes les productores i professionals podran consultar i es dóna informació pràctica, com la documentació necessària per a presentar projectes o la forma de fer-ho.

Aquestes instruccions de contractació de producció associada també inclouen preus màxims aproximats per tipus de format, adaptats a la realitat pressupostària de la Societat i amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat econòmica d’aquesta.

A més a més, aquest procediment serveix per a concretar temes tan importants per a les productores com com funcionarà el control de la qualitat lingüística dels projectes, les responsabilitats sobre el personal contractat o el lliurament de materials, entre d’altres.

Pots estar interessat

El Consell Rector ha avaluat la gestió de la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació
Premsa
51 views
Premsa
51 views

El Consell Rector ha avaluat la gestió de la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació

Comunicació CVMC - jul. 17, 2019

El Consell Rector ha finalitzat hui l’informe d’avaluació de la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC). En l’avaluació s’ha tingut en compte la gestió de la Direcció General durant els anys 2017 i 2018. De cara al futur les avaluacions es faran amb una periodicitat anual.

El Consell Rector aprova la programació  d’À Punt per a la propera temporada
Premsa
78 views
Premsa
78 views

El Consell Rector aprova la programació d’À Punt per a la propera temporada

Comunicació CVMC - jul. 10, 2019

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha aprovat hui la proposta de programació per a la pròxima temporada dels mitjans de comunicació públics.

El Consell de la Ciutadania acorda proposar Rosa Agost com a membre del Consell Rector
Premsa
92 views
Premsa
92 views

El Consell de la Ciutadania acorda proposar Rosa Agost com a membre del Consell Rector

Comunicació CVMC - jul. 09, 2019

El Consell de la Ciutadania va estudiar ahir les candidatures presentades per a formar part del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per a cobrir la plaça que ha de proposar aquest òrgan de participació ciutadana. Després d’estudiar-ne les candidatures, acordà proposar Rosa Agost Canós per a ocupar la plaça esmentada.

Més d'aquesta categoria