La societat civil col·labora per a combatre la desinformació amb transparència i prevenció i proposa incloure una assignatura en les aules

set. 28, 2022
1267 Views
  • La publicació del llibre Lucha contra las campañas de desinformación en el ámbito de la seguridad nacional: propuestas de la sociedad civil és el resultat de la cooperació pública i privada
  • La presidenta de la CVMC, Mar Iglesias, col·laborà en el grup creat en FORTA sobre alfabetització mediàtica

28 de setembre de 2022. La Federació d’Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmiques (FORTA) ha col·laborat creant diferents grups de treballs. Aquest projecte s’ha materialitzat amb la convocatòria de participació d’experts destacats de la societat civil, de reconegut prestigi i trajectòria, de diferents col·lectius implicats, com ara associacions de mitjans de comunicació i periodistes, verificadors i món acadèmic, entre d’altres.

El llibre Lucha contra las campañas de desinformación en el ámbito de la seguridad nacional: propuestas de la sociedad civil, que es presentà ahir en la seu de l’Associació de la Premsa de Madrid, és el resultat d’aquest treball. El Departament de Seguretat Nacional (DSN) va impulsar la cooperació pública i privada a finals del 2020. L’objectiu va ser reunir experts de la societat civil dels sectors implicats en l’àmbit de la lluita contra la desinformació i representants de l’administració pública competent.

La presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Mar Iglesias, en el paper de presidenta de FORTA, ha col·laborat en el grup que va treballar el tema de l’alfabetització mediàtica. “Els mitjans de comunicació són una peça clau per a treballar amb el sistema educatiu i fomentar la visió crítica davant de la desinformació”, ha explicat la presidenta.

Aquesta iniciativa del DSN s’emmarca en l’estratègia de la Unió Europea per a fer front a les campanyes de desinformació que suposen una amenaça greu a què s’enfronta la democràcia.

El director del DSN, Miguel Àngel Ballesteros, ha conclòs que el periodisme és la millor ferramenta per a lluita contra la desinformació.

 

El llibre La lucha contra las campañas de desinformación en el ámbito de la seguridad nacional: propuestas de la sociedad civil es pot descarregar a través del següent enllaç:

https://www.dsn.gob.es/sites/dsn/files/LibroDesinfoSN.pdf

Pots estar interessat

Publicació puntuació definitiva i persones candidates borsa SAMC (Periodista esportiu/iva, Alacant)
Selecció de Personal
276 views
Selecció de Personal
276 views

Publicació puntuació definitiva i persones candidates borsa SAMC (Periodista esportiu/iva, Alacant)

Comunicació CVMC - gen. 11, 2024

Publicació de la puntuació definitiva i la llista de persones candidates de la catagoria Periodista esportiu/iva d'Alacant

Necessitats de producció per a la graella televisiva del primer trimestre de 2024
Projectes
297 views
Projectes
297 views

Necessitats de producció per a la graella televisiva del primer trimestre de 2024

Comunicació CVMC - gen. 10, 2024

Les propostes es podran lliurar a la Finestra única de projectes audiovisuals

Llista persones candidates (Subdirecció d’Informatius No Diaris SAMC)
Selecció de Personal
250 views
Selecció de Personal
250 views

Llista persones candidates (Subdirecció d’Informatius No Diaris SAMC)

Comunicació CVMC - gen. 09, 2024

S'eleva a definitiva la llista de persones que integren la borsa de treball de la categoria Subdirecció d’Informatius No Diaris

Més d'aquesta categoria