Empar Marco. Directora General de la Societat Valenciana de Mitjans de Comunicació

Empar Marco. Directora general de la Societat

Empar Marco i Estellés va ser nomenada el mes de març de 2017 Directora General de la Societat Valenciana de Mitjans de Comunicació per les Corts Valencianes (RESOLUCIÓ de 14 de març de 2017).

Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València, abans de dedicar-se de ple al periodisme va ser responsable del Centre d’Informació de la Dona de la Generalitat i assessora lingüística del Servei de Patrimoni de la Conselleria de Cultura. És coautora de les normes d’estil i l’estàndard lingüístic de la Ràdio Televisió Valenciana, on va ser assessora lingüística en els seus inicis l’any 1989. Igualment, ha assessorat doblatges audiovisuals.

L’any 1991 comença la seua carrera com a periodista. Primer com a redactora a Ràdio 9 i més tard com a cap de redacció de la Revista Dise. Entre el 1994 i el 2000 va ser delegada del diari Avui al País Valencià, activitat que va compaginar amb la corresponsalia de Catalunya Ràdio. També ha estat delegada del diari La Vanguardia. Des de l’any 2003 i fins que va prendre possessió del seu càrrec actual, va ser Delegada de TV3 al País Valencià.

Durant tots aquests anys ha escrit en publicacions com ara a la revista Mètode, en el setmanari El Temps, en el diari El País, en el diari electrònic VilaWeb i en el butlletí del Centre de Documentació i solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica, (CEDSALA). També és coautora de l’obra Vertigen on narra en forma de ficció novel·lada les circumstàncies que van rodejar el tancament de Radiotelevisió Valenciana.