Rosa Maria Yagüe Perales. Vocal Consell Rector de la CVMC

Rosa Maria Yagüe Perales és doctora en Economia per la Universitat de València i Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials amb l’especialitat de Sector Públic.

És professora titular de Mètodes Quantitatius en el Departament d’Economia Aplicada, i ha publicat més de 50 articles en revistes indexades tant en l’àrea de “Management” (Journal of Biotechnology i Journal of Business Research, entre d’altres), com de “Turisme”.

Ha estat coordinadora del Grau de Turisme de la UV entre 2010 i 2012, i és membre de la Comissió Acadèmica del Màster en Direcció i Planificació del Turisme des que es va crear, el 2007.

Ha sigut directora de nombrosos treballs de tesi de doctorat i màster sobre Turisme, ha publicat articles científics, entre d’altres revistes, en Annals of Tourism Research, Anatolia, Estudios Turísticos, o Papers de Turisme. Així mateix, ha dirigit o ha participat en diferents projectes d’investigació sobre la sostenibilitat del turisme (cal destacar la direcció del Pla Director de Turisme Industrial de la Comunitat Valenciana: els casos de l’Alcora i el Port de Sagunt). Actualment és la directora del grup d’investigació de la UV Gestió Pública del Turisme.

En el període 2012-2015 va exercir de secretària acadèmica de la Facultat d’Economia i de vicedegana de Participació i Cultura de 2015 a 2018, on tenia les responsabilitats d’igualtat, relacions amb secundària, coordinadora de Nau Gran i relacions amb la societat. En aquest període va organitzar nombroses jornades, exposicions vinculades amb estes competències i participà en fòrums-debats com el que es va celebrar a la UV el 29 de novembre de 2017, acte conjunt de les universitats públiques valencianes en favor de la radiotelevisió pública valenciana. Rosa Yagüe presentà l’estudi Anàlisi exploratori de les TV autonòmiques: una visió des de l’economia, investigació econòmica-financera que explicava la fallida de RTVV.

Des de 2013 és vocal del Consell Rector i del Patronat de la Fundació Bancaixa. Actualment també és claustral de la UV i membre de la Junta de Facultat d’Economia.