La 70a edició del Festival de Cine de Sant Sebastià acull 22 produccions cinematogràfiques de FORTA

set. 23, 2022
285 Views
  • El Festival de Cine de Sant Sebastià és l’escenari de la Junta General de FORTA
  • L’entitat es reuneix a Sant Sebastià i dona així el seu suport a la promoció del cinema nacional i internacional

Amb motiu de la celebració del Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià, la Junta General de la Federació d’Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) s’ha reunit a la ciutat basca, com a mostra del seu suport i promoció al cinema del nostre país.

La junta ha tingut lloc en el marc de la 70a edició del festival, un referent cinematogràfic d’àmbit internacional que, del 16 al 24 de setembre, acull a professionals de la indústria audiovisual a Sant Sebastià, amb més de 200 produccions que participen en les diferents seccions del festival.

Un total de 22 produccions cinematogràfiques en les quals participen les corporacions autonòmiques estan presents en aquesta edició en diferents seccions.

22 produccions de FORTA

En la Secció Oficial participen ‘Suro’ de Mikel Gurrea (TV3 i EiTB Mèdia), ‘La maternal’ de Pilar Palomero (TV3 i ARAGÓN TV), ‘Girasoles silvestres’ de Jaime Rosales (TV3), ‘El sostre groc’ (documental) d’Isabel Coixet (TV3), i ‘La consagración de la primavera’ de Fernando Franco (CSRTV i EiTB Media).

D’altra banda,  també participen en la secció Nous Directors ‘Secaderos’ de Rocío Mesa (CSRTV), i ‘A los libros y a las mujeres canto a’ de María Elorza (EiTB Media).En la secció Zabaltegui es troba ‘El Agua’, d’Elena López Riera (À Punt Mèdia), i ‘Cuerdas’ d’Estibaliz Urresola (EiTB Media).

Como Perlak, secció en què s’inclouen destacats llargmetratges de l’any aclamats per la por la crítica o premiats en altres festivals internacionals, estan les produccions ‘En los márgenes’ de Juan Diego Botto (Telemadrid), ‘Un año, una noche’ d’Isaki Lacuesta (TV3), i ‘Los renglones torcidos de Dios’ d’Oriol Paulo (TV3), com a projecció especial fora de concurs.

Quant a la secció Made in Spain, TV3 participa amb els títols ‘Alcarràs’ de Carla Simon, ‘La casa de los cactus’ de Zeltia Montes, i ‘Pacifiction’ d’Albert Serra. CSRTV presenta ‘La maniobra de la tortuga’ de Juan Miguel del Castell.

En la categoria Zinemira participa EiTB Media amb la producció ‘El Vasco’ de Jabi Elortegi, ‘Cinco lobitos’ d’Alauda Ruiz d’Azúa (clausura fora de concurs), i ‘Gesto’ de Xuban Intxausti. I en la categoria Velódromo es presenta ‘Black is beltza II: Ainhoa’ de Fermin Muguruza (EiTB Media).

En la Gal·la EITB participa ‘Kepa Junkera Berpiztu’ de Fermin Aio. EiTB Media participa a més en diversos curtmetratges en diferents seccions del festival.

Finalment, la secció Galas RTVE acull la participació d’‘Historias para no contar’ de Cesc Gay (TV3).

Francisco Moreno, president de FORTA, ha assenyalat que: “Els organismes de ràdio i televisió públics autonòmics som garants i promotor de les produccions cinematogràfiques que es realitzen al nostre país. Cada any, donem suport a desenes de films llorejats en els festivals nacionals i internacionals de cinema, en el marc del nostre compromís amb la divulgació cultural i lingüística”.

Prova d’això és que, només en 2021, les autonòmiques de FORTA van finançar un total de 315 produccions. Del total, 99 van ser llargmetratges cinematogràfics de ficció, 69 llargmetratges cinematogràfics documentals, 46 documentals per a televisió, 43 curtmetratges, 16 sèries documentals, 14 sèries, 10 llargmetratges cinematogràfics d’animació, 10 sèries d’animació, 6 TV movies, i 2 minisèries.

Pots estar interessat

El Consell Rector proposa Alfred Costa  com a director general d’À Punt Mèdia
Premsa
26 views
Premsa
26 views

El Consell Rector proposa Alfred Costa com a director general d’À Punt Mèdia

Comunicació CVMC - gen. 25, 2023

El màxim òrgan de govern de la CVMC ha decidit que Alfred Costa ocupe la direcció general d’À Punt Mèdia durant tres anys més, després de ser la candidatura que més puntuació ha obtingut en el concurs públic.

Resolució de la categoria projectes curtmetratges de ficció de la Crida per a l’Adquisició de Drets i Participació en Obres Audiovisuals No Finalitzades 2022
Projectes
35 views
Projectes
35 views

Resolució de la categoria projectes curtmetratges de ficció de la Crida per a l’Adquisició de Drets i Participació en Obres Audiovisuals No Finalitzades 2022

Comunicació CVMC - gen. 24, 2023

Projectes preseleccionats de la categoria projectes curtmetratges de ficció de la Crida per a l’Adquisició de Drets i Participació en Obres Audiovisuals No Finalitzades 2022

Llista persones candidates borsa SAMC Subdirecció Informatius No Diaris
Selecció de Personal
233 views
Selecció de Personal
233 views

Llista persones candidates borsa SAMC Subdirecció Informatius No Diaris

Comunicació CVMC - des. 22, 2022

RESOLUCIÓ de 21 de desembre de 2022, del director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, per la qual s’aprova amb caràcter definitiu la llista de persones que integren la borsa de treball convocada per Resolució de 16 de novembre de 2022 (Subdirección de Informativos No Diarios).

Més d'aquesta categoria