La 70a edició del Festival de Cine de Sant Sebastià acull 22 produccions cinematogràfiques de FORTA

set. 23, 2022
554 Views
  • El Festival de Cine de Sant Sebastià és l’escenari de la Junta General de FORTA
  • L’entitat es reuneix a Sant Sebastià i dona així el seu suport a la promoció del cinema nacional i internacional

Amb motiu de la celebració del Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià, la Junta General de la Federació d’Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) s’ha reunit a la ciutat basca, com a mostra del seu suport i promoció al cinema del nostre país.

La junta ha tingut lloc en el marc de la 70a edició del festival, un referent cinematogràfic d’àmbit internacional que, del 16 al 24 de setembre, acull a professionals de la indústria audiovisual a Sant Sebastià, amb més de 200 produccions que participen en les diferents seccions del festival.

Un total de 22 produccions cinematogràfiques en les quals participen les corporacions autonòmiques estan presents en aquesta edició en diferents seccions.

22 produccions de FORTA

En la Secció Oficial participen ‘Suro’ de Mikel Gurrea (TV3 i EiTB Mèdia), ‘La maternal’ de Pilar Palomero (TV3 i ARAGÓN TV), ‘Girasoles silvestres’ de Jaime Rosales (TV3), ‘El sostre groc’ (documental) d’Isabel Coixet (TV3), i ‘La consagración de la primavera’ de Fernando Franco (CSRTV i EiTB Media).

D’altra banda,  també participen en la secció Nous Directors ‘Secaderos’ de Rocío Mesa (CSRTV), i ‘A los libros y a las mujeres canto a’ de María Elorza (EiTB Media).En la secció Zabaltegui es troba ‘El Agua’, d’Elena López Riera (À Punt Mèdia), i ‘Cuerdas’ d’Estibaliz Urresola (EiTB Media).

Como Perlak, secció en què s’inclouen destacats llargmetratges de l’any aclamats per la por la crítica o premiats en altres festivals internacionals, estan les produccions ‘En los márgenes’ de Juan Diego Botto (Telemadrid), ‘Un año, una noche’ d’Isaki Lacuesta (TV3), i ‘Los renglones torcidos de Dios’ d’Oriol Paulo (TV3), com a projecció especial fora de concurs.

Quant a la secció Made in Spain, TV3 participa amb els títols ‘Alcarràs’ de Carla Simon, ‘La casa de los cactus’ de Zeltia Montes, i ‘Pacifiction’ d’Albert Serra. CSRTV presenta ‘La maniobra de la tortuga’ de Juan Miguel del Castell.

En la categoria Zinemira participa EiTB Media amb la producció ‘El Vasco’ de Jabi Elortegi, ‘Cinco lobitos’ d’Alauda Ruiz d’Azúa (clausura fora de concurs), i ‘Gesto’ de Xuban Intxausti. I en la categoria Velódromo es presenta ‘Black is beltza II: Ainhoa’ de Fermin Muguruza (EiTB Media).

En la Gal·la EITB participa ‘Kepa Junkera Berpiztu’ de Fermin Aio. EiTB Media participa a més en diversos curtmetratges en diferents seccions del festival.

Finalment, la secció Galas RTVE acull la participació d’‘Historias para no contar’ de Cesc Gay (TV3).

Francisco Moreno, president de FORTA, ha assenyalat que: “Els organismes de ràdio i televisió públics autonòmics som garants i promotor de les produccions cinematogràfiques que es realitzen al nostre país. Cada any, donem suport a desenes de films llorejats en els festivals nacionals i internacionals de cinema, en el marc del nostre compromís amb la divulgació cultural i lingüística”.

Prova d’això és que, només en 2021, les autonòmiques de FORTA van finançar un total de 315 produccions. Del total, 99 van ser llargmetratges cinematogràfics de ficció, 69 llargmetratges cinematogràfics documentals, 46 documentals per a televisió, 43 curtmetratges, 16 sèries documentals, 14 sèries, 10 llargmetratges cinematogràfics d’animació, 10 sèries d’animació, 6 TV movies, i 2 minisèries.

Pots estar interessat

Resolució publicació entrevista i persones candidates d’Auditor/a CVMC
Selecció de Personal
36 views
Selecció de Personal
36 views

Resolució publicació entrevista i persones candidates d’Auditor/a CVMC

Comunicació CVMC - juny 02, 2023

Puntuació de l’entrevista a la llista de persones candidates pertanyents a la borsa de treball convocada per Resolució de 6 de febrer de 2023 (Auditor/a)

Resolució llista provisional persones admeses i excloses  borsa Analista programador/a
Selecció de Personal
88 views
Selecció de Personal
88 views

Resolució llista provisional persones admeses i excloses borsa Analista programador/a

Comunicació CVMC - maig 23, 2023

Publicació de la llista provisional de les persones admeses i excloses en la borsa de treball d' Analista programador/a, ordenada d’acord amb l’autobaremació. S'obre un termini de cinc dies hàbils per a presentar al·legacions.

Resolució publicació puntuació definitiva i entrevista per a Auditor/a (CVMC)
Selecció de Personal
82 views
Selecció de Personal
82 views

Resolució publicació puntuació definitiva i entrevista per a Auditor/a (CVMC)

Comunicació CVMC - maig 18, 2023

S'eleva a definitiva la puntuació provisional publicada per Resolució 8 de maig de 2023, de la categoria d’auditor o auditora i es cita a la persona candidata que figura en l’annex per a l’entrevista.

Més d'aquesta categoria