Consell de la Ciutanadania

El Consell de la Ciutadania acorda proposar Rosa Agost com a membre del Consell Rector

jul. 09, 2019
618 Views

Burjassot, 9-07-2019. El Consell de la Ciutadania va estudiar ahir les candidatures presentades per a formar part del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per a cobrir la plaça que ha de proposar aquest òrgan de participació ciutadana. Després d’estudiar-ne les candidatures, acordà proposar Rosa Agost Canós per a ocupar la plaça esmentada.

Rosa María Agost Canós és professora titular del Departament de Traducció i Comunicació de la Universitat Jaume I, i és autora de nombrosos estudis publicats en reconegudes revistes de l’àmbit de la traducció. Ha sigut degana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI. Coneix de ben prop el model i els principis bàsics de l’ens perquè va formar part de la primera comissió que elaborà un informe sobre model de llengua dels mitjans públics valencians, i va formar part de la comissió de redacció del llibre d’estil.

Agost ha comentat que és molt conscient que està en el Consell Rector com a representant del Consell de la Ciutadania i, per tant, “com a representant de les diferents sensibilitats de tots els valencians i les valencianes”. Segons Agost, “el fet de viure en un poble com Borriol, de les comarques de Castelló, suposa que pot aportar una visió complementària al Consell Rector i, com que ha treballat amb temes relacionats amb la justícia social, té molt en compte aspectes, com ara la igualtat, l’accessibilitat i la diversitat”. D’altra banda, destaca el seu profund coneixement del món de la televisió, ja que va desenvolupar la tesi sobre comunicació basada en la investigació de televisions nacionals i estrangeres.

Rosa Agost Canos
Rosa Agost Canos

Abans del nomenament, Rosa Agost haurà de comparéixer en audiència pública davant de la comissió de radiotelevisió valenciana i de l’espai audiovisual de les Corts que ha d’informar-ne de la idoneïtat i de la no-incompatibilitat per a l’exercici del càrrec.

A més, el Consell de la Ciutadania ha fet una pausa en la reunió per a afegir-se a la convocatòria feminista que ha tingut lloc hui a les 18:00 hores a la porta dels ajuntaments en contra de les violències masclistes, amb els lemes “Tens 15 minuts, no tardes que em toca a mi” “Uneix-te contra La Jauría”. Els ttreballadors i les treballadores, així com el Consell de la Ciutadania i membres del Consell Rector, han donat suport a la convocatòria a proposta del Consell de la Ciutadania, i han eixit a la porta del Centre de Produccions de Programes de Burjassot per a participar-hi

El Consell de la Ciutadania és l’òrgan assessor en matèria de programació i de continguts de la CVMC. Entre les funcions que té hi ha assistir el Consell Rector i la Direcció General per a definir i avaluar les polítiques i estratègies de la programació dels diversos mitjans i serveis de la Corporació. A més, té com a missió oferir la perspectiva de les diferents audiències, i identificar qüestions i demandes que puguen ser rellevants perquè les considere el Consell Rector.

Pots estar interessat

La CVMC i la SAMC presenten el  primer pla d’igualtat els treballadors i treballadores
Premsa
15 views
Premsa
15 views

La CVMC i la SAMC presenten el primer pla d’igualtat els treballadors i treballadores

Comunicació CVMC - febr. 28, 2020

Hui s’ha presentat el primer Pla d’Igualtat de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), en un acte de caràcter intern que s’ha celebrat al saló d’actes del Centre de Producció de Programes a Burjassot. A l’acte han assistit a més de la plantilla, el Consell Rector, el Consell d’Informatius i Julia Sevilla i José Reig, presidenta i membre del Consell de la Ciutadania, respectivament.

El Consell Rector aprova per unanimitat  el Pla de Igualtat de la CVMC
Premsa
92 views
Premsa
92 views

El Consell Rector aprova per unanimitat el Pla de Igualtat de la CVMC

Comunicació CVMC - febr. 14, 2020

El Consell Rector ha aprovat per unanimitat hui el Pla d’Igualtat, per als anys 2020 al 2023, de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC)

El Consell Rector proposa Alfred Costa com a  nou Director General d’À Punt
Premsa
170 views
Premsa
170 views

El Consell Rector proposa Alfred Costa com a nou Director General d’À Punt

Comunicació CVMC - febr. 05, 2020

El ple del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha decidit proposar Alfred Costa com a nou Director General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC).

Més d'aquesta categoria