Consell de la Ciutanadania

El Consell de la Ciutadania acorda proposar Rosa Agost com a membre del Consell Rector

jul. 09, 2019
513 Views

Burjassot, 9-07-2019. El Consell de la Ciutadania va estudiar ahir les candidatures presentades per a formar part del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per a cobrir la plaça que ha de proposar aquest òrgan de participació ciutadana. Després d’estudiar-ne les candidatures, acordà proposar Rosa Agost Canós per a ocupar la plaça esmentada.

Rosa María Agost Canós és professora titular del Departament de Traducció i Comunicació de la Universitat Jaume I, i és autora de nombrosos estudis publicats en reconegudes revistes de l’àmbit de la traducció. Ha sigut degana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI. Coneix de ben prop el model i els principis bàsics de l’ens perquè va formar part de la primera comissió que elaborà un informe sobre model de llengua dels mitjans públics valencians, i va formar part de la comissió de redacció del llibre d’estil.

Agost ha comentat que és molt conscient que està en el Consell Rector com a representant del Consell de la Ciutadania i, per tant, “com a representant de les diferents sensibilitats de tots els valencians i les valencianes”. Segons Agost, “el fet de viure en un poble com Borriol, de les comarques de Castelló, suposa que pot aportar una visió complementària al Consell Rector i, com que ha treballat amb temes relacionats amb la justícia social, té molt en compte aspectes, com ara la igualtat, l’accessibilitat i la diversitat”. D’altra banda, destaca el seu profund coneixement del món de la televisió, ja que va desenvolupar la tesi sobre comunicació basada en la investigació de televisions nacionals i estrangeres.

Rosa Agost Canos
Rosa Agost Canos

Abans del nomenament, Rosa Agost haurà de comparéixer en audiència pública davant de la comissió de radiotelevisió valenciana i de l’espai audiovisual de les Corts que ha d’informar-ne de la idoneïtat i de la no-incompatibilitat per a l’exercici del càrrec.

A més, el Consell de la Ciutadania ha fet una pausa en la reunió per a afegir-se a la convocatòria feminista que ha tingut lloc hui a les 18:00 hores a la porta dels ajuntaments en contra de les violències masclistes, amb els lemes “Tens 15 minuts, no tardes que em toca a mi” “Uneix-te contra La Jauría”. Els ttreballadors i les treballadores, així com el Consell de la Ciutadania i membres del Consell Rector, han donat suport a la convocatòria a proposta del Consell de la Ciutadania, i han eixit a la porta del Centre de Produccions de Programes de Burjassot per a participar-hi

El Consell de la Ciutadania és l’òrgan assessor en matèria de programació i de continguts de la CVMC. Entre les funcions que té hi ha assistir el Consell Rector i la Direcció General per a definir i avaluar les polítiques i estratègies de la programació dels diversos mitjans i serveis de la Corporació. A més, té com a missió oferir la perspectiva de les diferents audiències, i identificar qüestions i demandes que puguen ser rellevants perquè les considere el Consell Rector.

Pots estar interessat

El Consell Rector aprova les bases per a la convocatòria del concurs a la Direcció General
Premsa
66 views
Premsa
66 views

El Consell Rector aprova les bases per a la convocatòria del concurs a la Direcció General

Comunicació CVMC - nov. 13, 2019

Rosa Agost i Manuel Camarasa s’hi han incorporat com a membres de l’òrgan de govern de la CVMC. En la reunió s'han aprovat les bases de la convocatòria del concurs per al lloc de la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC).

La CVMC va donar explicacions a les Corts sobre les conclusions de l’informe de la Sindicatura de Comptes
Premsa
93 views
Premsa
93 views

La CVMC va donar explicacions a les Corts sobre les conclusions de l’informe de la Sindicatura de Comptes

Comunicació CVMC - oct. 31, 2019

Corporació valenciana de Mitjans de Comunicació i de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC). En l’informe la Sindicatura no comparteix l’opinió de la CVMC que va al·legar que els pressupostos de la CVMC i de l’SAMC s’haurien de considerar de forma conjunta i no de forma separada com fa l’informe.

El Consell Rector aprova l’oferta pública d’ocupació per a l’any 2019
Premsa
266 views
Premsa
266 views

El Consell Rector aprova l’oferta pública d’ocupació per a l’any 2019

Comunicació CVMC - oct. 11, 2019

El Consell Rector ha aprovat aquest matí l’oferta pública d’ocupació per al 2019 de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). L’oferta comprén un total de 59 llocs de treball de la CVMC, distribuïts en 18 categories laborals.

Més d'aquesta categoria