À Punt no està en fallida

jul. 04, 2019
432 Views

València, 4 de juliol 2019.

La Corporació (CVMC) i la Societat (SAMC) no estan en fallida. La fallida implica la declaració d’insolvència i la suspensió de pagaments. No hi ha hagut fins ara cap suspensió de pagaments ni es preveu que n’hi puga haver.

Els informes de la Intervenció i de la Sindicatura de Comptes de 2017 feien referència a la necessitat que la Corporació facture a la Societat les operacions vinculades pels serveis que li presta (segons marca la Llei de l’impost de societats). Són serveis com ara la prestació jurídica, econòmica, d’organització de recursos humans, de manteniment de l’edifici de Burjassot, la cessió de l’equipament tècnic que ha adquirit la Corporació, etc.; a més, dels continguts que van ser seleccionats per l’Alt Consell Consultiu i que de la Corporació han passat a la Societat, que s’encarrega de la difusió del servei públic.

Aquesta facturació entre les dos entitats ha suposat per a l’SAMC un increment de les despeses no pressupostades que superen les aportacions rebudes i és això el que ha causat el desequilibri patrimonial. Per tant, l’SAMC ha entrat en uns fons propis negatius i la CVMC té un superàvit de 9,2 milions d’euros. Com que les dos entitats són del mateix grup és un cost merament comptable que res té a veure amb una fallida, ni insolvència.

Com a conseqüència de la refacturació esmentada, l’SAMC ha de retornar a l’equilibri patrimonial mitjançant una ampliació de capital que ha d’aprovar el Consell Rector. Mentre que l’auditoria entén que la CVMC ha de reintegrar els 9,2 milions al pressupost de la Generalitat, la Corporació no comparteix aquest criteri, ja que considera que les subvencions s’han gastat sense cap increment del pressupost. A més, la subvenció de la Generalitat als mitjans públics s’ha de veure com una de sola i de forma consolidada al mateix grup, CVMC-SAMC. De fet, la dotació pressupostària que aproven les Corts Valencianes és una subvenció a la CVMC, com així ho contempla la Llei de creació i el contracte programa.

És habitual que les empreses públiques presenten algun desequilibri patrimonial, que se soluciona mitjançant ampliacions de capital, tenint en compte que aquestes empreses públiques es creen per a prestar un servei públic i no per a obtindre beneficis.

Pots estar interessat

El Consell Rector convoca les eleccions al  Consell d’Informatius d’À Punt
Premsa
46 views
Premsa
46 views

El Consell Rector convoca les eleccions al Consell d’Informatius d’À Punt

Comunicació CVMC - set. 20, 2019

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) acorda convocar el dilluns 23 de setembre les eleccions al Consell d’Informatius, i ha aprovat el calendari per a dur a terme el procés electoral.

El Consell Rector aprova les modificacions pressupostàries escaients
Premsa
157 views
Premsa
157 views

El Consell Rector aprova les modificacions pressupostàries escaients

Comunicació CVMC - ag. 30, 2019

El Consell Rector s’ha reunit hui al CP de Burjassot. Entre els temes que hi ha tractat, destaca l’acord d’iniciar el procediment de l’ampliació de capital per compensació de deutes interns entre la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). Aquest acord tracta d’esmenar una de les excepcions que va posar de manifest l’informe d’auditoria.

Resolució publicació puntuació definitiva i persones candidates borsa SAMC (seté requeriment)
Selecció de Personal
348 views
Selecció de Personal
348 views

Resolució publicació puntuació definitiva i persones candidates borsa SAMC (seté requeriment)

Comunicació CVMC - ag. 19, 2019

RESOLUCIÓ de 19 d’agost de 2019, de la directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, per la qual es dóna publicitat a la puntuació definitiva de les persones la baremació de la qual ha sigut revisada pertanyents a diverses borses de treball convocades per Resolució d’1 de setembre de 2017 i s’aprova la llista de les persones candidates per a la provisió temporal dels llocs oferits (seté requeriment)

Més d'aquesta categoria