À Punt no està en fallida

jul. 04, 2019
528 Views

València, 4 de juliol 2019.

La Corporació (CVMC) i la Societat (SAMC) no estan en fallida. La fallida implica la declaració d’insolvència i la suspensió de pagaments. No hi ha hagut fins ara cap suspensió de pagaments ni es preveu que n’hi puga haver.

Els informes de la Intervenció i de la Sindicatura de Comptes de 2017 feien referència a la necessitat que la Corporació facture a la Societat les operacions vinculades pels serveis que li presta (segons marca la Llei de l’impost de societats). Són serveis com ara la prestació jurídica, econòmica, d’organització de recursos humans, de manteniment de l’edifici de Burjassot, la cessió de l’equipament tècnic que ha adquirit la Corporació, etc.; a més, dels continguts que van ser seleccionats per l’Alt Consell Consultiu i que de la Corporació han passat a la Societat, que s’encarrega de la difusió del servei públic.

Aquesta facturació entre les dos entitats ha suposat per a l’SAMC un increment de les despeses no pressupostades que superen les aportacions rebudes i és això el que ha causat el desequilibri patrimonial. Per tant, l’SAMC ha entrat en uns fons propis negatius i la CVMC té un superàvit de 9,2 milions d’euros. Com que les dos entitats són del mateix grup és un cost merament comptable que res té a veure amb una fallida, ni insolvència.

Com a conseqüència de la refacturació esmentada, l’SAMC ha de retornar a l’equilibri patrimonial mitjançant una ampliació de capital que ha d’aprovar el Consell Rector. Mentre que l’auditoria entén que la CVMC ha de reintegrar els 9,2 milions al pressupost de la Generalitat, la Corporació no comparteix aquest criteri, ja que considera que les subvencions s’han gastat sense cap increment del pressupost. A més, la subvenció de la Generalitat als mitjans públics s’ha de veure com una de sola i de forma consolidada al mateix grup, CVMC-SAMC. De fet, la dotació pressupostària que aproven les Corts Valencianes és una subvenció a la CVMC, com així ho contempla la Llei de creació i el contracte programa.

És habitual que les empreses públiques presenten algun desequilibri patrimonial, que se soluciona mitjançant ampliacions de capital, tenint en compte que aquestes empreses públiques es creen per a prestar un servei públic i no per a obtindre beneficis.

Pots estar interessat

El Consell Rector aprova les bases per a la convocatòria del concurs a la Direcció General
Premsa
66 views
Premsa
66 views

El Consell Rector aprova les bases per a la convocatòria del concurs a la Direcció General

Comunicació CVMC - nov. 13, 2019

Rosa Agost i Manuel Camarasa s’hi han incorporat com a membres de l’òrgan de govern de la CVMC. En la reunió s'han aprovat les bases de la convocatòria del concurs per al lloc de la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC).

La CVMC va donar explicacions a les Corts sobre les conclusions de l’informe de la Sindicatura de Comptes
Premsa
93 views
Premsa
93 views

La CVMC va donar explicacions a les Corts sobre les conclusions de l’informe de la Sindicatura de Comptes

Comunicació CVMC - oct. 31, 2019

Corporació valenciana de Mitjans de Comunicació i de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC). En l’informe la Sindicatura no comparteix l’opinió de la CVMC que va al·legar que els pressupostos de la CVMC i de l’SAMC s’haurien de considerar de forma conjunta i no de forma separada com fa l’informe.

El Consell Rector aprova l’oferta pública d’ocupació per a l’any 2019
Premsa
266 views
Premsa
266 views

El Consell Rector aprova l’oferta pública d’ocupació per a l’any 2019

Comunicació CVMC - oct. 11, 2019

El Consell Rector ha aprovat aquest matí l’oferta pública d’ocupació per al 2019 de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). L’oferta comprén un total de 59 llocs de treball de la CVMC, distribuïts en 18 categories laborals.

Més d'aquesta categoria