À Punt no està en fallida

jul. 04, 2019
167 Views

València, 4 de juliol 2019.

La Corporació (CVMC) i la Societat (SAMC) no estan en fallida. La fallida implica la declaració d’insolvència i la suspensió de pagaments. No hi ha hagut fins ara cap suspensió de pagaments ni es preveu que n’hi puga haver.

Els informes de la Intervenció i de la Sindicatura de Comptes de 2017 feien referència a la necessitat que la Corporació facture a la Societat les operacions vinculades pels serveis que li presta (segons marca la Llei de l’impost de societats). Són serveis com ara la prestació jurídica, econòmica, d’organització de recursos humans, de manteniment de l’edifici de Burjassot, la cessió de l’equipament tècnic que ha adquirit la Corporació, etc.; a més, dels continguts que van ser seleccionats per l’Alt Consell Consultiu i que de la Corporació han passat a la Societat, que s’encarrega de la difusió del servei públic.

Aquesta facturació entre les dos entitats ha suposat per a l’SAMC un increment de les despeses no pressupostades que superen les aportacions rebudes i és això el que ha causat el desequilibri patrimonial. Per tant, l’SAMC ha entrat en uns fons propis negatius i la CVMC té un superàvit de 9,2 milions d’euros. Com que les dos entitats són del mateix grup és un cost merament comptable que res té a veure amb una fallida, ni insolvència.

Com a conseqüència de la refacturació esmentada, l’SAMC ha de retornar a l’equilibri patrimonial mitjançant una ampliació de capital que ha d’aprovar el Consell Rector. Mentre que l’auditoria entén que la CVMC ha de reintegrar els 9,2 milions al pressupost de la Generalitat, la Corporació no comparteix aquest criteri, ja que considera que les subvencions s’han gastat sense cap increment del pressupost. A més, la subvenció de la Generalitat als mitjans públics s’ha de veure com una de sola i de forma consolidada al mateix grup, CVMC-SAMC. De fet, la dotació pressupostària que aproven les Corts Valencianes és una subvenció a la CVMC, com així ho contempla la Llei de creació i el contracte programa.

És habitual que les empreses públiques presenten algun desequilibri patrimonial, que se soluciona mitjançant ampliacions de capital, tenint en compte que aquestes empreses públiques es creen per a prestar un servei públic i no per a obtindre beneficis.

Pots estar interessat

El Consell Rector ha avaluat la gestió de la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació
Premsa
51 views
Premsa
51 views

El Consell Rector ha avaluat la gestió de la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació

Comunicació CVMC - jul. 17, 2019

El Consell Rector ha finalitzat hui l’informe d’avaluació de la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC). En l’avaluació s’ha tingut en compte la gestió de la Direcció General durant els anys 2017 i 2018. De cara al futur les avaluacions es faran amb una periodicitat anual.

El Consell Rector aprova la programació  d’À Punt per a la propera temporada
Premsa
79 views
Premsa
79 views

El Consell Rector aprova la programació d’À Punt per a la propera temporada

Comunicació CVMC - jul. 10, 2019

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha aprovat hui la proposta de programació per a la pròxima temporada dels mitjans de comunicació públics.

El Consell de la Ciutadania acorda proposar Rosa Agost com a membre del Consell Rector
Premsa
92 views
Premsa
92 views

El Consell de la Ciutadania acorda proposar Rosa Agost com a membre del Consell Rector

Comunicació CVMC - jul. 09, 2019

El Consell de la Ciutadania va estudiar ahir les candidatures presentades per a formar part del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per a cobrir la plaça que ha de proposar aquest òrgan de participació ciutadana. Després d’estudiar-ne les candidatures, acordà proposar Rosa Agost Canós per a ocupar la plaça esmentada.

Més d'aquesta categoria