À Punt no està en fallida

jul. 04, 2019
600 Views

València, 4 de juliol 2019.

La Corporació (CVMC) i la Societat (SAMC) no estan en fallida. La fallida implica la declaració d’insolvència i la suspensió de pagaments. No hi ha hagut fins ara cap suspensió de pagaments ni es preveu que n’hi puga haver.

Els informes de la Intervenció i de la Sindicatura de Comptes de 2017 feien referència a la necessitat que la Corporació facture a la Societat les operacions vinculades pels serveis que li presta (segons marca la Llei de l’impost de societats). Són serveis com ara la prestació jurídica, econòmica, d’organització de recursos humans, de manteniment de l’edifici de Burjassot, la cessió de l’equipament tècnic que ha adquirit la Corporació, etc.; a més, dels continguts que van ser seleccionats per l’Alt Consell Consultiu i que de la Corporació han passat a la Societat, que s’encarrega de la difusió del servei públic.

Aquesta facturació entre les dos entitats ha suposat per a l’SAMC un increment de les despeses no pressupostades que superen les aportacions rebudes i és això el que ha causat el desequilibri patrimonial. Per tant, l’SAMC ha entrat en uns fons propis negatius i la CVMC té un superàvit de 9,2 milions d’euros. Com que les dos entitats són del mateix grup és un cost merament comptable que res té a veure amb una fallida, ni insolvència.

Com a conseqüència de la refacturació esmentada, l’SAMC ha de retornar a l’equilibri patrimonial mitjançant una ampliació de capital que ha d’aprovar el Consell Rector. Mentre que l’auditoria entén que la CVMC ha de reintegrar els 9,2 milions al pressupost de la Generalitat, la Corporació no comparteix aquest criteri, ja que considera que les subvencions s’han gastat sense cap increment del pressupost. A més, la subvenció de la Generalitat als mitjans públics s’ha de veure com una de sola i de forma consolidada al mateix grup, CVMC-SAMC. De fet, la dotació pressupostària que aproven les Corts Valencianes és una subvenció a la CVMC, com així ho contempla la Llei de creació i el contracte programa.

És habitual que les empreses públiques presenten algun desequilibri patrimonial, que se soluciona mitjançant ampliacions de capital, tenint en compte que aquestes empreses públiques es creen per a prestar un servei públic i no per a obtindre beneficis.

Pots estar interessat

Resolució publicació puntuació provisional SAMC (huité requeriment)
Selecció de Personal
76 views
Selecció de Personal
76 views

Resolució publicació puntuació provisional SAMC (huité requeriment)

Comunicació CVMC - juny 01, 2020

RESOLUCIÓ d’1 de juny de 2020, del director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, per la qual es dóna publicitat a la puntuació provisional de les persones la baremació de la qual ha sigut revisada pertanyents a diverses borses de treball convocades per Resolució d’1 de setembre de 2017 (huité requeriment)

El Consell Rector aprova la continuació dels programes religiosos en À Punt
Premsa
71 views
Premsa
71 views

El Consell Rector aprova la continuació dels programes religiosos en À Punt

Comunicació CVMC - maig 29, 2020

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha acordat aquest matí la continuació de l’emissió dels programes de tipus religiós mentre duren les restriccions de mobilitat de la ciutadania i els límits d’aforament en els recintes on se celebren les misses.

Crida d’À Punt per a la producció de formats d’entreteniment relacionats amb el turisme 2020
Projectes
133 views
Projectes
133 views

Crida d’À Punt per a la producció de formats d’entreteniment relacionats amb el turisme 2020

Comunicació CVMC - maig 21, 2020

Burjassot, 21 de maig de 2020. La Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC) vol activar el conveni signat per a la Promoció…

Més d'aquesta categoria